‘De boerin’ en ‘de kakker’… Het doet je goed wanneer de yoghurt van Buurvrouw Durkje de granola van Tante Luus ontmoet!

Granola van Tante Luus met de yoghurt van Buurvrouw Durkje, de Super Suvel Smûzer

Een samenwerking tussen ‘een boerin’ en ‘een kakker’. Zo ziet Buurvrouw Durkje onze samenwerking… En toen ze dat zo tussen neus en lippen door zei, barstten we allebei in luid gelach uit. Vroeger was ik inderdaad ‘een kakker’; compleet met bijbehorende penny shoes met penny tussen de flapjes op de schoen. Oh ja, en vergeet ook de college sjaal niet die ik van mijn zuurverdiende centen had gekocht. Je hebt zo van die fasen in je leven waarvan je nu denkt ‘wat heb ik toen gedacht’… Trouwens een ‘kakker’ ben ik al lang niet meer, dat leer je in Friesland gauw af;-).

Maar goed, ‘de boerin’ en ‘de kakker’… Durkje en haar ‘mem Trientsje’ leerde ik heel wat jaren geleden kennen.  Het blijft een mooi verhaal over het ontstaan van haar bedrijf. Waar de een het volledige Iittala servies als huwelijkscadeau vraagt, wilde Durkje twee vaarskalfjes! Niet snel daarna ontstonden de ronde kaasje van Buurvrouw Durkje die al niet meer weg te denken zijn uit het Friese smaakbeeld.

Inmiddels is de veestapel al behoorlijk uitgebreid en is ook de zuivelproductie volledig up and running. En zo kwamen we dan na al die jaren weer in contact. Want onze granola vraagt om lekkere, pure zuivel. En de zuivel van Durkje past qua smaak en verhaal mooi bij de granola van Tante Luus. ‘Elsbeth, we moeten maar eens wat moois met elkaar maken’ zei Durkje op een gegeven moment. Iets mooiSmaken… Een beker vol met romige hangop of yoghurt van Durkje, met fruit en de Fryske Dúmke granola van Luus. Dat lepelt namelijk lekker weg en geeft ‘oemff’ op je dag. Echt Puur geniETEN!

Paul Roorda, bedenker en maker van het beeldmerk van Buurvrouw Durkje, kwam met de term “Super Suvel Smûzer’ -Super Zuivel Smuller- en het ontwerp van de sticker voor de bekers. Evenals de kreet ‘het doet je goed wanneer de yoghurt van Buurvrouw Durkje de granola van Tante Luus ontmoet’.

Vorige week tijdens een vanuit de Streekboer georganiseerde open dag bij Buurvrouw Durkje, stonden ze daar dan. Bekers hangop van Durkje, met de granola van Tante Luus.

Iets mooiSmaken, daar houden deze tante en buurvrouw van! Weten jullie trouwens dat Durkje in de top 3 staat bij “de Streekboer van het jaar verkiezing”? Tot vrijdag 14 oktober kan je je stem nog uitbrengen om Durkje naar de eerste plek te krijgen!

PS: ook benieuwd naar de mogelijkheden van onze ‘Super Suvel Smûzer’ in Friesland ? We horen het graag op info@buurvrouwdurkje.nl of info@tanteluus.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.