Granola van Tante Luus te koop bij ‘Bistro Heerlijk’ in Haren (Gn)!

Granola van Tante Luus te koop bij Bistro Heerlijk in Haren

Vlakbij het “altied’ bruisende Groningen ligt het dorpje Haren. En als ik door Haren rijd moet ik altijd denken aan het liedje van Wim Sonneveld “Het Dorp”:

“Thuis heb ik nog een ansichtkaart
waarop een kerk een kar met paard
een slagerij J. van der Ven.
Een kroeg, een juffrouw op de fiets
het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets,
maar ‘t is waar ik geboren ben.
Dit dorp, ik weet nog hoe het was,
de boerenkind’ren in de klas,
een kar die ratelt op de keien,
het raadhuis met een pomp ervoor,
een zandweg tussen koren door,
het vee, de boerderijen”

Nu ben ik daar niet geboren maar ik heb daar wel een groot deel van mijn jeugd doorgebracht. En zo oud dat ik ‘een kar met paard’ voorbij heb zien komen, ben ik nou ook weer niet;-). Alhoewel ik nog wel de laatste stuiptrekking van “de schillenboer” (die langs de huizen reed om schillen te verzamelen) heb mee gekregen. Maar toch, als ik door Haren rijd dan ben ik weer even dat ‘kind van toen’.

En praktisch op de plek waar ‘vroegah’ mijn lagere school stond, staat nu ‘Bistro Heerlijk’. Gerund door Daphne; een  beFLOWgen jonge ondernemer die precies weet wat ze wil. En het vervolgens gaat doen. Man Willem bestiert de keuken én de wijnkaart. Willem is vinoloog en dat valt direct op als je een blik werpt op de wijnkaart. Overigens zonder dat het een hoogdravend geheel wordt.

In 2010 begon ze in Haren met haar eerste -Italiaanse georiënteerde- lunchroom “La Stelle”. Toen ze in 2016 de kans kreeg om het huidige pand over te nemen bood dat de mogelijkheid om een restaurant te openen in combinatie met een ‘shopdeel’. In maart 2017 openden Daphne en Willem ze de deuren van “Bistro Heerlijk” voor koffie, lunch, wijn én diner.

De liefde voor Italiaans eten zie je terug op de lunchkaart in bijvoorbeeld een ‘broodje vegetariana’ met pesto, gorgonzola en gegrilde courgette en een salade Vitello Tonnato. Op de dinerkaart valt mijn oog meteen op een voorgerecht van ‘pastrami van hert met schorseneren en cranberries’ en een ‘tarte tatin met witlof, appel en roerei van paddestoelen. Het fijne aan deze bistrot is dat alles vers (de diepvries staat er verlaten bij) én zelfgemaakt is. Tot de atjar bij de biologische saté aan toe.

In het winkeldeel voel ik meteen ‘cadeautje willen kopen’ drang opkomen als ik een blok zeep verpakt als pondje boter zie staan. Ook de Agroposta siroop en de balsamico azijn kijken me aan met een blik van “koop ons”. De flesjes water van “Kletsnat” met als ondertitel “voor heldere gesprekken” neem ik volgende keer mee naar een vriendin.

De granola van Tante Luus staat boven de mooie potjes thee, voor het betere ontbijt momentje! En als je zin hebt in de ‘super fruity bowl’ met Griekse yoghurt en vers fruit komt dat granola momentje er ook bij!

Bistro Heerlijk 
Eemke van der Veenpad 1
9752 JZ Haren (Gn)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.