Granola van Tante Luus te koop bij ‘Bij Merel’ in Bergen!

Granola van Tante Luus te koop bij ‘Bij Merel’ in Bergen!

“Hoi met Merel van Bij Merel in Bergen. Ik zou graag de granola van Tante Luus in mijn zaak willen aanbieden. Mijn familie komt uit Friesland en het lijkt mij leuk om hier een Fries tintje aan te bieden”.

En zo tufte het Luus busje op een koude zonnige dag de Afsluitdijk over naar Bergen. Waar ik getrakteerd werd op een instant vakantie gevoel.

Bij de voordeur staat een groot bord  “Broodjes, soep & sap. Croissants, koffie, taart & een glimlach”. En die glimlach was er gelukkig! Iedereen die binnenkwam en het pand verliet kreeg een enthousiaste en welgemeende ‘goedemiddag’ en ‘tot ziens’.

Na lange tijd als communicatieadviseur gewerkt te hebben werd het voor Merel in augustus jl. tijd om haar droom te verwezenlijken door haar eigen “Boulangerie en Boutique’ te beginnen. Ze nam de de voormalige koffieboutique “Au pain Marie” over en drukte er haar eigen “Bij Merel” stempel op. “Een plek waar je je thuisvoelt, een plek met een hart”. Het interieur heeft frisse kleuren en oogt vrolijk. Langs de muur een lange kerkbank vol met kussen. Aan de muur tekeningen en schilderijen waar je naar blijft kijken. 

In het uur dat ik met Merel praat, zie ik veel mensen binnenkomen voor een schuimige cappuccino. Een stuk huisgemaakte bananabread, verse appeltaart of een hemelse brownie. Ook de biologische broden gaan als zoete broodjes over de toonbank. Meerdere malen ratelt de juicer op de achtergrond voor een healthy shot met groenten en fruit voor een fijne kickstart van de dag. Zelf vind ik het altijd een goed teken als mensen alleen binnen komen. Om vervolgens heerlijk in hun eentje te genieten van een kop koffie of broodje. Dat geeft wel aan dat het er een relaxte en gemoedelijke sfeer hangt.

Alles wat Bij Merel op de kaart staat heeft ‘een verhaal’. Zo komt de olijfolie die ze verkoopt van de olijfbomen van haar zus uit Frankrijk. Bij alles wat je bestelt is eerst goed nagedacht over de vraag “voedt het of vult het?” De bewuste eter is hier zeker op z’n plek.   

Los van de hapjes en drankjes kan je Bij Merel ook terecht voor leukigheden als tassen, schorten of de “Corkcicle Canteen Bottles”.

Dus Bergen en omgeving, op bezoek bij Merel dus!

Bij Merel
Plein 75
Bergen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.