Granola van Tante Luus te koop bij ‘Molen ’t Vliegend Hert’ in Brielle!

Granola van Tante Luus te koop bij 'Molen 't Vliegend Hert' in Brielle!

In geuzenstad Brielle in Zeeland staat een korenmolen met de poëtische naam ‘Molen ‘t Vliegend Hert’. Het klinkt een beetje als de titel van een nieuwe ‘Suske en Wiske’.

Nadat deze molen in 1882 voor een tweede keer ten prooi viel aan een verwoestende brand, werd ze niet meer opgebouwd.  Zo kwam er een einde aan een eeuwenoude molentraditie in Brielle.

Totdat er tijdens een restauratiewerkzaamheden van de Brielse wallen zogenaamde ‘teerlingen’ (funderingspalen) werden gevonden. In 1984 werd opdracht gegeven om deze molen weer helemaal in ere te herstellen en te herbouwen tot de kolossale korenmolen die ze vroeger was geweest.

Een prachtig bouwwerk met 3 verdiepingen dat zich erg graag leent voor bruidsreportages vanwege haar pracht en mooie omgeving.

De molenwinkel is alleen op vrijdag geopend. In de winkel vind je diverse soorten meel, bloem, koekjes-, cake-,  en broodmixen, maar ook de typisch Friesche Dúmkes! En sinds kort dus ook de granola’s van Tante Luus. Een extra vleugje Friesche oemff in Brielle!

Molen ‘t Vliegend Hert
Molenstraat 14
Brielle

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.