Granola van Tante Luus te koop bij ‘Nieuw Bellevue’ in Beverwijk!

granola van tante luus te koop bij nieuw bellevue in beverwijk

Ooit stond er aan de Breestraat in Beverwijk het markante “Café Bellevue”. Dat vervolgens plaats maakte voor een kantoorpand.  Inclusief onooglijk uitziende en deprimerend verlaagde systeemplafonds.

Ondernemers Arie en Jet, die elkaar nog kenden uit hun offshore tijd,  sloopten met hun partners alle lelijkheid weg en creëerden er een pracht van een ontmoetingsplek onder de naam “Nieuw Bellevue”.

Arie maakte eigenhandig alle robuuste vensterbanken van pallethout. “Ik wist niet dat ik het in me had” zegt hij er zelf bescheiden over. Ook de stoere maar sierlijke plafondlampen van koper metaal maakte hij zelf. Jet, helemaal waus van interieurstyling, bekijk ook vooral eens haar Instagram account ‘___jet’ als je van interieur moois houdt, zag haar kans schoon en toverde het interieur om tot een plaatje dat niet misstaat in een lifestyle magazine.

De kleur blauw, die zowel op de wanden alsook het plafond gebruikt wordt, omarmt je bij je binnenkomst; “hier is het fijn, wees welkom, blijf maar lekker zitten”. Op de grond liggen grote Perzen en op de banken en stoelen liggen vachten die meteen zorgen voor een huiselijk en warm tafereel. Aan de wand een grote prent van het café van weleer. De grote leestafel in de hoek nodigt uit tot urenlang koffie leuten en bijpraten. Of lezen. Ik had het gevoel in een ‘Pinterest bord’ beland te zijn, zonder de beelden te hoeven ‘pinnen’.  Inspiratie all over the place.

Nieuw Bellevue staat voor ‘coffee, food & lifestyle’. De variatie aan koffie is reuze. Mocht je geen zin hebben in een caffeine fix, op de menukaart staan ook diverse smoothies met namen als ‘Blue Happinez’ en ‘Bananarama’ (It ain’t what you  do, it’s the way that you do it’; wie herinnert zich dit nog?).

Mijn smaakpapillen namen een loopje met me bij het zien van de tosti ‘chorizo met extra belegen kaas en jalapeño peper’. Geen zin in spicy? Ook de Classic granola van Tante Luus met Griekse yoghurt en vers fruit staat op de kaart.

In de stoere zwarte stellingkasten staat o.a. prachtige servies in de categorie ‘must haves’ van Urban Nature Culture.Maar ook de puur natuur zepen van Mijn Stijl. Op zoek naar een leuke ketting of armbandje? Vlak bij de counter in het raam zie je een collectie van By Soos, BLIJ Sierraden en Lobebeads.

Kortom “Luus voelt zich helemaal tuus” bij Arie en Jet van Nieuw Bellevue!

Nieuw Bellevue
Breestraat 2
1941 EJ Beverwijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.