Granola van Tante Luus bij het ontbijt in Heerenveen bij B&B ‘Uitgerust voor Zaken’!

Granola van Tante Luus bij het ontbijt in Heerenveen bij B&B 'Uitgerust voor Zaken'!

Op de website van Uitgerust voor Zaken staat te lezen even ‘weg van de waan van de dag’. En wie wil dat nou niet? Ware het niet dat er ook nog gewerkt moet worden. Gelukkig kan je een en ander bij deze B&B fijn combineren!

Dat was ook de insteek van eigenaresse Bianca destijds. Een plek creëren waar ‘business & pleasure’ samen komen.  Waar gasten zó fijn kunnen verblijven dat ze iedere dag weer ‘uitgerust voor zaken’ wakker worden.

Het begon allemaal met een “ooit wil ik eens…”. In het geval van Bianca was dat ‘ooit’ het beginnen van een bed & breakfast. Toerend door het Friese land stuitten Bianca en haar man op een vervallen boerderij -categorie gooi maar direct plat- onder de rook van Heerenveen. Enthousiast kroop ze diezelfde week achter de spreekwoordelijke tekentafel en werkte haar plannen uit. Een maand of wat later hoorden ze van de gemeente ‘it giet oan’!

Van platgooien was geen sprake. Wel van álles strippen totdat nagenoeg alleen het frame overbleef. Toen ik Bianca voor het eerst ontmoette op een ijzig koude dag waren ze net begonnen met de ‘wederopbouw’. Ik weet nog dat ik dacht ‘waar begin je aan! Wat een heidens karwei’. En dan hebben we het nog niet eens over het geduld dat je moet hebben… 

Gelukkig is er niet ingeboet aan enthousiasme en gedrevenheid en is het nu, twee jaar later, klaar met de verbouwingsdrift. Heerenveen is een prachtplek, met zes hotelkamers, aan het water rijker waar je ‘luxe en trendy kan slapen in het hart van Friesland’. De kamers stralen rust uit en je ziet dat over elk detail is nagedacht; van luxe boxspring bedden, linnen van organisch katoen, walhalla badkamers, een werkplek in je eigen kamer tot een minibar gevuld met producten uit de regio. Ik kan er aan wennen;-)

Meetings kunnen ook in de B&B gepland worden daar het alle faciliteiten biedt voor een soepele meeting. Van supersnelle wifi tot post-its, roep het maar!

Na een dag bikkelen loop je zo het park in voor een stuk ontspanning. Liever golfen of vissen in de avonduren? Ook dat is een optie! Of gewoon helemaal niks doen en genieten van een glaasje Friese wijn op je eigen terras, turend over het water. Ook schaatsliefhebbers zitten hier gebakken met het Thialf stadion praktisch om de hoek. Bianca vertelt je graag over de ‘what’s hot & what’s not’ plekken! En ook al heet de B&B ‘Uitgerust voor Zaken’, het is hier ook heerlijk verblijven als je een weekendje weg wil uit de drukte en hectiek. Hier draait alles om uitrusten en beleven.

‘s Morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar. Met, hoe kan het ook anders, een keur aan producten uit de regio. Kaas uit Tijnje, een eitje van kip Loes, de granola van Luus en veel ander lekkers om je dag te beginnen. Want ook al heb je dan goddelijk geslapen, we kunnen allemaal wel een beetje extra ‘oemff’’ gebruiken!

B&B Uitgerust voor Zaken
Rottumerweg 17
8445 PA Heerenveen
info@uitgerustvoorzaken.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.