Granola van Tante Luus te koop bij ‘Puur Vechtdal’ in Ommen

granola van tante luus te koop bij puur vechtdal in ommen

Als ik het erf van Puur Vechtdal oprij, loopt een klein blond meisje, ze heet Lente, in een blauwe overall me tegemoet. Ze heeft een notitieblok en een pen in haar zak en kijkt keurend het land over. Later hoor ik van haar moeder Froukje dat ze heel nauwkeurig allerhande gegevens bijhoudt, over de honderd koeien die hier staan. Vandaar ook dat notitieblokje.

Prachtig, dat is dus het leven op het ‘land’ als je jong bent. Als je favoriete koe Piet heet, waar heb je dan nog een PlayStation voor nodig, denk ik dan maar!

Froukje en haar man Chris runnen sinds enkele jaren Puur Vechtdal. Met die honderd koeien dus. En dan ook nog met 4 jonge kinderen; de jongste is 1 en de oudste 11. “Zonder de hulp van opa en oma was dit niet mogelijk” zegt Froukje. Geen spoortje stress te bekennen bij beide overigens. Echt bizar. In mijn hoofd maak ik een diepe buiging. Ter plekke besluit ik dat als ik mezelf ooit weer eens slachtoffer maak van, veelal door mezelf gecreëerde, stress dat ik dan even aan dit gezin denk.

Een groot deel van de melk die bij Puur Vechtdal ‘wegkomt’ gaat richting de Ben & Jerry’s ijsfabriek. Het andere deel wordt verwerkt in diverse kaassoorten.

De yoghurt tak is het domein van Froukje. Behoorlijk wat tijd heeft ze geïnvesteerd in het vinden van de juiste yoghurt cultuur. En die smaak mag er zijn; romig maar fris. Ook De Librije in Zwolle, nou niet bepaald de minste als het gaat om puur, lekker en kwaliteit, heeft de zuivel van Puur Vechtdal ontdekt.

Inmiddels heeft ze een aardig pallet aan zuivelproducten in haar winkel staan. Boerenvla, volle melk, karnemelk, volle standyoghurt, vruchtenyoghurt en een romige dikke boerenkwark. Oh en de boter die ze maakt, ook al zo verslavend lekker.
In de landwinkel vind je ook diverse kaassoorten. Zo was de gerijpte geitenkaas die ze me meegaf, binnen een vloek en een zucht op. Opgegeten door tosti’s, salades en pasta’s…

Maar je vindt hier ook een keur aan andere delicatessen die het leven kleur en pit geven.

Ik ging naar huis met een behoorlijke emmer met standyoghurt om er vervolgens hangop van te maken zodat ik het yoghurt breekijs met granola en vers fruit kon maken dat ik al een tijdje in mijn hoofd had.

Door de fluwelen smaken van de Puur Vechtdal zuivel was onze granola helemaal in haar element. “Oemff” all over the place!

En daar word ik dan weer blij van; als smaken en mensen samenkomen!

Puur Vechtdal
Balkerweg 36
7731 RZ Ommen
www.puurvechtdal.nl

2 antwoorden
 1. Netty
  Netty zegt:

  Ik heb afgelopen zondag de kwark mogen proeven bij de ontbijt wandeling, heerlijk en gelijk vanuit de winkel op de Lemeler Esch ern fles vruchtenyoghurt meegenomen voor thuis.
  Kom zeker binnenkort in de winkel.

  Beantwoorden
  • Tante Luus
   Tante Luus zegt:

   Hi Netty,
   Ik weet niet of Froukje je berichtje leest op deze site maar ik zal haar jouw woorden doorgeven! Ik snap jouw enthousiasme in ieder geval helemaal!
   Groeten,

   Elsbeth
   (Tante Luus)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.