Granola van Tante Luus te koop bij ‘Toffe Tante’ in Grou

Granola van Tante Luus te koop bij "Toffe Tante" in Grou

Als je vanuit een ICT-functie bij een bank de stap zet naar het openen van je eigen eetwinkel, dan ben je in mijn ogen met recht een ‘hartenvolger”. Zo gezegd, zo gedaan, “gewoon doen” is het credo van eigenaresse Miranda.

Na heel wat uren zelf timmeren, boren, zagen en waterpassen, geholpen door o.a. haar 80-jarige vader -wat een held-, opende ze op 9 april jl. haar winkel. En heeft watersportdorp Grou weer een heuse delicatessenzaak. Zo eentje waar je even naar binnenloopt voor een lekker broodje met huisgemaakte tonijnsalade.  Of lekker gemaakt wordt met een eigengemaakte pesto van rucola, cashewnoten en Reypenaer kaas.

Voor fluweelzachte olijfoliën van RES ben je hier aan het juiste adres. Evenals voor de streekproducten van de Wartenster die o.a. bekend staan om hun kazen, Friese mosterdsoorten, likeuren, azijnsoorten, kaasdip met vijgen en rode wijn en sla dressings. Veel L.U.F. dus; “Lekkers uit Friesland!”

Op slag verliefd was ik op de flesjes van het über Britse merk Fentimans. “Hebben, hebben, hebben” gilde ik inwendig! “Botanically Brewed” staat er op het etiket. Oh ja, dat. Ik kreeg visioenen van Rien Poortvliet achtige types met verwarde blikken in hun ogen, stoned van alle kruiden, roerend in pannen met vaag uitziende brouwsels. Maar bij nalezen op het internet las ik het volgende:

Alle dranken van Fentimans worden gebrouwen als bier. Eerst worden de bloemen of wortels gemalen en gekookt in koperen potten. Daarna worden  de kruiden, natuurlijke smaakmakers, suiker, gist en bronwater  toegevoegd. Dit wordt overgebracht naar houten vaten om te fermenteren”.

Best een bijzonder goedje dus met namen als ” Curiosity Cola”, Rose Lemonade en Mandarin and Seville Orange Jiggers”. “Don’t be shy, give it a try” zou ik zeggen!

“En die naam Toffe Tante, hoe zit dat dan?” vroeg ik. “Van mijn nichtje en neefjes kreeg ik ooit een bord met daarop Toffe Tante”. Dus toen er nagedacht moest worden over de naam voor mijn winkel was de keus gauw gemaakt.

En bij een Toffe Tante hoort natuurlijk ook de granola van die andere tante. Want Tante Luus heeft ook een mooi plekje in winkel gekregen!

Dus gauw naar Grou, op bezoek bij Toffe Tante!

Toffe Tante 
Gedempte Haven 24B
9001 AX Grou
www.toffetante.frl

4 antwoorden
 1. Ben de Bont
  Ben de Bont zegt:

  Hi Miranda,
  Tof om te lezen dat je zo’n geweldige stap hebt gezet!
  Ook al zijn we elkaar al heel lang niet meer tegen gekomen, vergeten ben ik je nog niet.
  Succes, toffe tante!
  Hartelijke groet,
  Ben de Bont

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.