Granola van Tante Luus te koop in Bolsward ‘BY Pimpé’

Tante Luus te koop in Bolsward bij ‘By Pimpé’

Als oprechte ‘import Fries’ bega je soms wel eens fout als het aankomt op de Friese ‘facts & figures’. Vanmorgen bijvoorbeeld stapte ik bij Ingrid van BY Pimpé binnen en zei in al mijn enthousiasme “wat een ongelooflijk leuk dorp”. Laat Bolsward nou geen dorp zijn, maar een stad… En ook nog eens één van de elf steden. Je weet wel van die elfstedentocht waar velen inmiddels reikhalzend naar uitkijken…

BY Pimpé zit in een oud pand in het hart van Bolsward. Ik voelde me er meteen thuis. Al gauw vloog de inspiratie me om de oren en was ik druk met het herinrichten van mijn huis (in mijn hoofd zijn grenzen onbegrensd;-) Met merken als Zusss, House Doctor, Riverdale, Bowls and Dishes is het niet zo moeilijk om meegesleurd te worden in ‘interieurveranderdrift’. Ook het prachtige, Scandinavische, merk Ib Laursen, heeft zijn weg gevonden naar Bolsward. De doorgewinterde kalkverf liefhebber haalt zijn hart op bij de poederige verfvarianten van Annie Sloan.

Liefhebbers van delicatessen komen hier ook aan hun trekken. Het Deense merk Nicolas Vahé voorziet in delicatessen als limoen mayonaise uit een prachtig vormgegeven tube, mosterds, kruidenmengsels of een frisse lemon curd. De olijfolie is gegoten in een fles die er zo robuust en mooi uitziet dat je er naar blijft staren. “A thing of beauty is a joy forever” zeggen de Britten en als het dan ook nog eens zalig smaakt dan maakt je culinaire hart helemaal een extra sprongetje… Mijn kookhart zegt dat kwaliteit boven esthetiek uitgaat en dat er balans moet zijn in beiden. Per saldo, hetgeen op je bord ligt kan er nog zo aanlokkelijk uitzien, als de smaak niet overeenkomt is dat een mega afknapper. Maar hoe dit merk beide gecombineerd heeft vind ik razend knap.

Op zoek naar een pittige salsa, rijke tapenade, een lekkere pesto of (olijf)olie varianten van Foodelicious? BY Pimpé vind je het.

Moe geshopt kan je plaatsnemen in de theeschenkerij. Voor bijvoorbeeld een heerlijke high tea, een kopje thee of koffie met huisgemaakt gebak BY Pimpé. Liever een smoothie van vers fruit om de dorst te lessen? Geen probleem. En vanaf vandaag bestel je hier ook  ‘je granola momentje’. Met vers fruit en een heerlijke (Griekse)yoghurt. Of koop je hier je eigen “lekker voor thuis” zakje granola.

Het mooie van BY Pimpe is dat het niet ‘zo maar’ een interieur en delicatessenzaak is. Het is ook nog eens een zorg- en leerbedrijf waarin werknemers, ieder op hun eigen niveau, deelnemen aan het arbeidsproces in een veilige omgeving. Iedere werknemer heeft zijn eigen rol. De een maakt mooie houten hapjes-/kaasplanken. De ander bakt naar hartelust taarten of bedient de gasten met verve.

Eigenaresse Ingrid runt dit bedrijf met aanstekelijk enthousiasme en kundige wijze samen met een team van bevlogen mensen. Voor bevlogen mensen.

En mocht Bolsward om welke reden dan ook niet direct op de route liggen dan zorgt de uitgebreide webshop van BY Pimpé ervoor dat je je toch kan genieten van al hun ideeën en producten.

Dit zijn plekken waar Tante Luus helemaal in haar element is en het fijn vindt om hier op de kaart te staan.

Dus, oant sjen BY Pimpé!

By Pimpé
Jongemastraat 31
8701 JB Bolsward
t: 0515-573212
i: www.bypimpe.nl