Granola van Tante Luus verslavend lekkerGranola van Tante Luus FITaliteit met een bite

GRANOLA

We hebben 4 soorten granola.

CLASSIC GRANOLA
Onze Classic Granola bestaat uit geroosterde haver-, gerst- en tarwevlokken, gecombineerd met hele, ook geroosterde, pecan- en cashewnoten, sappige cranberry’s, hennepzaad en gojibessen (biologisch en zonder toegevoegde sulfieten).  En wordt op smaak gebracht met een vleugje kaneel. Veel van onze fans zeggen “mmmm, het smaakt naar appeltaart”.

FRYSKE DÚMKE GRANOLA
Sinds december 2015 hebben we ook een glutenarme, nagenoeg biologische granola met een Fries vleugje Oemff. De smaak is namelijk gebaseerd op het typisch Friese koekje “het Fryske Dúmke”. In deze granola gebruiken we uitsluitend biologische haver van Mole ‘t Lam uit Woudsend in combinatie hele amandelen, kokosvlokken en lijnzaad en wordt gebakken in biologische kokosolie. Het vleugje Friese Oemff komt door toevoeging van anijszaad, een beetje gember en wat kaneel. Los van de specerijen gebruiken we uitsluitend ingrediënten met een biologische oorsprong.

Deze beide granola varianten worden gezoet met (biologische) kokosbloesemsuiker en bevatten stukken minder suiker dan een reguliere granola of cruesli.

GRANOLA POWER
De “Granola power” is een samenwerking tussen Tante Luus en diëtist, personal trainer en vlogster Marloes Waardijk van Optima Vita. Juist om ook tegemoet te komen aan de wensen van sporters en een ieder die suikervrij/arm eten met meer vezels en eiwitten hoog in het vaandel hebben staan.

Marloes over deze granola:

“deze granola zit stampvol met goede natuurlijke ingrediënten. Hij bevat goede vetten die ons lichaam nodig heeft; veel vezels, vitamines, mineralen en een stuk meer eiwit dan andere ontbijtgranen. Bovendien is hij zeer arm aan suiker, doordat we die niet hebben toegevoegd. (ook geen verborgen fruitsuikers of een stiekeme dot honing!)

Door de langzame koolhydraten, hogere hoeveelheid eiwit en het ontbreken van toegevoegd suiker, geeft de granola me een lang verzadigd gevoel. Hij voorkomt dat ik zoete trek krijg en houdt me energiek voor een lange periode.

Ik eet het heel graag als ontbijt, maar ook als snack of als herstelmaaltijd na het sporten. De combinatie van koolhydraten en eiwit is perfect voor het herstel van mijn spieren.

Daarnaast is hij ook gewoon ontzettend lekker! “

GRANOLA VOOR MANNEN
Het idee was er al lang; een granola alleen voor mannen. Zodat ze misschien dat broodje met kaas ook eens een keertje vervangen voor een ander ontbijt.

‘Wat voor type granola spreekt jullie nou aan?’ vroeg ik een aantal mannen. Dit is wat ze zeiden:

  • als er maar noten inzitten
  • de granola moet zoet zijn, liefst met een maple syrup
  • liever geen besjes enzo
  • iets met chocolade…
  • “en banaan ofzo” zei weer een ander
  • de verpakking moet een beetje cheeky zijn
  • het liefst wil ik koffie in ontbijtverpakking
  • als we dan toch bezig zijn “wil ik er ook wel drank in hebben”

Het resultaat is een ‘stoere crunchy granola’ vol met noten en pure chocolade, waarin je duidelijk de koffie in combinatie met de bruine rum proeft.

Met een knipoog op de verpakking;-)

TIPS VAN LUUS!
Je eet de crunchy granola’s met wat yoghurt of wat kwark. Zo krijg je ook direct je (extra) eiwitten binnen!

Granola is niet alleen lekker bij het ontbijt maar ook als tussendoortje. Neem gewoon een schepje, geniet even en hup weer door met de dag! Of wat dacht je van na het sporten? Een kommetje kwark met een beetje granola en je geeft je lichaam weer een beetje ‘oemff’.

Kijk ook vooral op onze recepten pagina voor andere leuke en lekkere manieren om de granola in te verwerken. Wanneer je het ook eet of hoe je het ook eet, jouw granola momentje is puur geniETEN!

Recepten van Tante Luus

Het ‘granola momentje’ van Tante Luus gaat verder dan het ontbijt. Tante Luus is driftig aan de slag gegaan in de keuken om allerhande lekkere recepten te maken waar onze granola in verwerkt is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een niet te versmaden carrotcake met granola? Niemand die ooit nog durft te zeggen ‘vies hè’! Kijk gauw verder voor onze recepten.

online granola bestellen bij Tante Luus

Onze granola is te koop in een aantal prachtige winkels in Friesland, Groningen en Teteringen. Ondertussen werken we hard aan het uitbreiden van onze verkooppunten in de rest van het land. Maar onze granola is ook gemakkelijk online te bestellen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

VRAAG HET TANTE LUUS

Is het gezond? Welke ingrediënten zitten er in onze granola? Tante Luus vertelt het je graag.

TANTE LUUS LIKES

Tante Luus is niet alleen dol op granola. Maar ook op bevlogen mensen, verslavende blogs en websites en ander moois. Kijk maar!

LEUKS VAN TANTE LUUS

Tante Luus beleeft zo af en toe best het een en ander. Pak je granola momentje en lees er over mee.

TANTE LUUS VERKOPEN

Wil jij ook de granola van Tante Luus verkopen of serveren in jouw zaak? Dat kan. We horen graag van je.

Ook op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de LuusBrief! Laat hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte! Uiteraard, word je e-mailadres met respect behandeld.

Dank! Je bent succesvol ingeschreven.

Pin It on Pinterest

Share This