To new beginnings…

To new beginnings...

Lieve Luus fans,

3 jaar geleden begon ik aan een heel mooi avontuur met Tante Luus én met jullie. Nu, 3 jaar later, kijk ik terug op talloze ontmoetingen met beFLOWgen mensen en bijzondere momenten. Jaren waarin ik ook mezelf als mens én ondernemer ben tegengekomen, wat overigens niet altijd zonder slag of stoot ging, zodat ik nu nog beter weet waar ik voor gá en voor stá.

Maar iedere ondernemer weet, er komt óók een moment dat je de balans moet opmaken; is je onderneming rendabel genoeg om mee door te gaan? Blijft er ondanks een leuke omzet genoeg over onder aan die beruchte streep? Haal je er nog genoeg “oemff” en voldoening uit om mee door te gaan?

Lang heb ik het “be brave and find out the bloody facts” moment uitgesteld.
Want het idee van stoppen alleen al voelde voor mij als mijn baby in de steek laten überhaupt voordat ze echt kon lopen. Het voelde als opgeven; iets wat ik niet graag doe. De dialogen met mezelf gingen ongeveer als volgt:

Ik: “als ik Luus rendabel en groot wil maken, zal ik serieus moeten opschalen en het spel der grote getallen moeten gaan spelen. Massa is per saldo kassa. Maar heel eerlijk, dat past niet bij mij. Ik ben geen dozen schuiver die alleen maar wil sturen op de centen”.

Alter ego: ”en dan? Dan hou je er mee op? En al die tijd en energie die je erin hebt gestoken dan? Kom op zeg, kop “derveur”, schouders eronder, doorzetten, door de bagger heen, zonder wrijf geen glans, opgeven is geen optie (en meer van die krachttermen die een mens zichzelf toespreekt op ingewikkelde momenten…)”.

Uiteindelijk heb ik naar mezelf geluisterd en naar de feiten gekeken. Deze maand, precies 3 jaar na die eerste beruchte Flinke Winter Favorieten op It Flinkeboskje in Hemelum, stop ik met Tante Luus.

Maar niet zonder dat ik een ieder, die op welke manier dan ook betrokken is geweest bij mij en Tante Luus, vanuit de grond van mijn hart dank voor al die mooie ‘oemff’ momentjes met jullie en jullie vertrouwen in de granola’s van Tante Luus!

Het ga jullie goed!

Liefs,

Luus(beth)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.